Belišćanski superglas 2022. je Nora Pastulović

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U petak, 11. studenoga 2022. godine, u prepunoj dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, održano je 24. natjecanje pjevača amatera “Belišćanski superglas” u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Publici i stručnom žiriju predstavilo se četrnaest natjecatelja iz različitih dijelova Hrvatske. Na 24. natjecanju “Belišćanski superglas” nastupili su: Josipa Krišković, Emily Maras, Iva Kujundžić, Željko Petek, Dorotea Prosnik, Laura Šeremet, Ana Knežević, Brigitte Priula, Lora Broz, Lucija Knežević, Nia Korov, Lovro Sorić, Nora Pastulović i Miranda Eror. Natjecatelje je pratio Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće, a voditeljica programa bila je djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Katarina Bošnjak.

Stručni žiri u sastavu Valentina Pavlović, Igor Delač i Nera Mamić, proglasili su tri najbolja kandidata, a i publika je izabrala najboljeg po svom mišljenju. Prvo mjesto prema ocjeni stručnog žirija i publike pripalo je Nori Pastulović s pjesmom “Invece no”. Drugo mjesto stručnog žirija osvojila je Ana Knežević s pjesmom “Jesen u meni”, a treće mjesto zauzela je Dorotea Prosnik s pjesmom “Kako sam te voljela”. Tijekom pauze za donošenje odluke, publiku je zabavljao acoustic duo Andrea Kristić i Matej Vidranski. Svi natjecatelji dobili su zahvalnice, a oni najbolji i nagrade koje je osiguralo Amatersko kazalište Belišće i moderna glazbena škola Music Art Incubator Valpovo.

Treći program ovogodišnjih Rombergovih glazbenih večeri počinje u srijedu, 16. studenoga, u 20 sati, a na rasporedu je koncert prvih električnih sastava s našeg područja “Zlatni dečki električnih nota”. Na koncertu će nastupiti glazbeni sastavi koji su osnovani 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a djelovali su na našem području – VIS Talasi, Grupa San, VIS Asteroidi te rock trio Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće – Retris. Publika će imati prilike uživati u popularnim hitovima tadašnjih generacija.

TEKST i FOTO: CK Sigmund Romberg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI