Belišćanski slikari sudjelovali na 10. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Panon Subotica”

20230618_162349

U prelijepom ambijentu Palića, održana je jubilarna, deseta Međunarodna likovna kolonija “Panon Subotica”, koja je okupila talentirane slikare iz Vojvodine i Hrvatske. Dvodnevno druženje umjetnika bilo je prilika za kreativnu razmjenu ideja i stvaranje jedinstvenih umjetničkih djela.

Kolonija je započela u subotu, 17. lipnja, a otvorila ju je dopredsjednica Cro-Arta Nela Horvat. Prisutne je pozdravio Denis Lipozenčić, predsjednik Odbora za kulturu Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji. Ovaj prelijepi prirodni ambijent, sa svojim mirnim jezerom i bujnom vegetacijom, bio je izvor inspiracije za umjetnike. Tokom prvog dana, slikari su koristeći različite slikarske tehnike i stilove prenosili ljepotu okoline na svoja platna. Slikari su uživali u međusobnom dijeljenju svojih znanja i iskustava te su se međusobno inspirirali. Atmosfera je bila puna pozitivne energije i suradnje, što se moglo vidjeti na nastalim umjetničkim djelima.

Drugi dan kolonije bio je rezerviran za završavanje radova i pripremu za izložbu koja je predstavila rezultate njihovog rada. Slikari su marljivo radili na detaljima svojih slika, dodajući posljednje poteze kistom i konture koje će izraziti njihovu individualnost i viziju. Nakon završetka rada, svoje slike pažljivo su izložili na štafelaje te tako priredili izložbu. Umjetnička djela su zračila raznolikošću stilova, boja i tema, pružajući posjetiteljima jedinstven uvid u svijet likovnog stvaralaštva.

Najnovije VIJESTI