Belišćanski branitelji odali počast Vukovaru

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, proteklog tjedna su se priključili i belišćanski branitelji, članovi Udruge hrvatskih vojnih invalida i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Već tradicionalno, dan uoči ove tužne obljetnice, priključili su se programu I u mom gradu Vukovar svijetli, te zajedno s drugim Belišćanima u središtu grada, u Parku hrvatskih dragovoljaca u Belišću, upalili svijeće za sve one koji su dali život za slobodnu Hrvatsku, a svijeće su upaljene i u središtima Valpova, Bizovca i Petrijevaca.

Na sam dan sjećanja, 18. studenoga, članovi HVIDR-e bili su u Vukovaru gdje su sudjelovali u koloni sjećanja koja je od Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” krenulu vukovarskim ulicama, predvođena vukovarskim braniteljima, članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i zatočenicima srpskih koncentracijskih logora, te pripadnicima Hrvatske vojske, a po prvi puta i onima koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara.

Počast žrtvama Vukovara odana je paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja žrtvama iz Domovinskog rata i molitvom koju je predvodio mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, a misno slavlje za sve žrtve Domovinskog rata predslavio je mons. Zdenko Križić, gospićko–senjski biskup.

Na Memorijalnom groblju u Vukovaru, kao i na obilježju stradalih i pogubljenih na Ovčari u nedjelju, 20. studenoga, predstavnici Belišćanskog UHDDR-a su se, kao i svake godine, poklonili gradu heroju Vukovaru i svima koji su dali svoje živote za obranu Vukovara i Hrvatske. Na 31. obljetnicu stradavanja Hrvatskih Vitezova i svih nevinih žrtava, dragovoljci Belišća pomolili su se i zapalili svijeće te se prisjetili tih nemilih događaja kada su se grad Vukovar i hrvatski  branitelji Domovinskog rata puna tri mjeseca odupirali agresorskoj vojsci JNA i srpskim četničkim hordama.

FOTO: HVIDR-a i UHDDR Belišće

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI