Aktivnosti u LVC Zvono

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Lokalni volonterski centar Zvono provodi projekt pod nazivom „Puzzle Inclusive“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj projekta je udruga Zvono, a partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci i Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Tijekom kolovoza i rujna organizirali su brojne aktivnosti u suradnji s partnerima, a organiziran je i veliki broj inkluzivnih volonterskih akcija. Krajem kolovoza (31. kolovoza) održana je edukacija „Uvod u menadžment volontera“ za predstavnike organizacija civilnog društva. Predstavnici pet organizacija civilnog društva tijekom radionice saznali su kako izgleda proces menadžmenta volontera, što je sve potrebno kako bi pronašli, motivirali i zadržali volontere te kako izgleda osnovna dokumentacija vezana uz praćenje rada volontera. Upoznali su se s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te s osnovnim dokumentima vezanim uz volonterstvo u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Srpanj i kolovoz protekli su u organizaciji inkluzivnih volonterskih akcija na kojima su sudjelovali volonteri uključeni u programe inkluzivnog volontiranja. Volonteri su radili na uređenju okoliša oko volonterskog kampa i kampa Citadela te na uređenju novog prostora Lokalnog volonterskog centra. U rujnu su volonteri sudjelovali u organizaciji Forest Art festivala. Pripremali su prostor za održavanje Festivala, komunicirali s izlagačima, sudjelovali u pripremi materijala za radionice te u provedbi radionica za sudionike. U organizaciji Forest Art festivala sudjelovalo je oko deset volontera, a svojim angažmanom odradili su više od 120 volonterskih sati.

U sljedećem razdoblju planira se provedba edukacije „Biti volonter“, uključivanje u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici te organizacija radionica za učenike osnovnih i srednjih škola. U rujnu ih još čeka manifestacija „Hrvatska volontira“ tijekom koje će s volonterima raditi na uređenju novih prostorija udruge Zvono i Lokalnog volonterskog centra Zvono. Manifestacija „Hrvatska volontira“ ove godine održava se od 23. do 26. rujna, a Lokalni volonterski centar Zvono poziva sve volontere da se uključe u volonterske akcije te sve organizatore volontiranja da organiziraju vlastite volonterske akcije. Za pomoć u menadžmentu volontera, Lokalni volonterski centar stoji na raspolaganju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI