AKTIVNOSTI U LOKALNOM VOLONTERSKOM CENTRU ZVONO TIJEKOM SVIBNJA

1655823856493
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Lokalni volonterski centar Zvono provodi drugu godinu programa „Zvono Inclusive“ od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. Program je usmjeren razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici, a kroz dosadašnje aktivnosti LVC Zvono je u svoj rad uključio brojne volontere i organizatore volontiranja.

Tijekom svibnja volonteri LVC-a sudjelovali su u manifestaciji Hrvatska volontira koja je ove godine okupila više od 200 organizatora volontiranja koji su u preko 90 gradova uključili nekoliko tisuća volontera i zajedno s njima proveli više od 300 volonterskih aktivnosti. Lokalni volonterski centar Zvono i ove je godine stavio naglasak na inkluzivno volontiranje, ali i na obiteljsko volontiranje. Volonteri Zvona sudjelovali su u uređenju prostora Lokalnog volonterskog centra, uređivali su prostor za pomoć u učenju i okoliš oko zgrade. Svojim su angažmanom odradili više od 40 volonterskih sati tijekom navedene manifestacije.

Tijekom svibnja nastavila se i pomoć u učenju za učenike osnovnih škola. Do sada se u ovu aktivnost uključilo oko 10 volontera i isto toliko učenika. Volonteri svojim učenicima pružaju podršku u svladavanju nastavnog gradiva, pisanju zadaća, ali ih i motiviraju na učenje i pružaju im podršku kako bi proces obrazovanja bio što jednostavniji.

Kroz suradnju s Osnovnom školom Ladimirevci, Loklani volonterski centar Zvono i učenici OŠ Ladimirevci tijekom svibnja posjetili su azil u Nemetinu. Učenici su osmislili volontersku akciju sa svojim nastavnicama, prikupljali su potrepštine za napuštene životinje, a tijekom posjete azilu imali su prilike i prošetati pse te uručiti prikupljene donacije.

Tijekom srpnja i kolovoza nastavljaju s volonterskim aktivnostima, a za jesen planiraju organizaciju manifestacija za lokalnu zajednicu, ali i edukacije za sve organizatore volontiranja kojima je potrebna podrška u upravljaju volonterima u njihovim organizacijama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI