71. DAN SLAVONSKIH PLANINARA

2

U nedjelju 10. rujna 2023. godine, dvadeset članova HPD Belišće odazvalo se na 71. dan Slavonskih planinara. Domaćin je HPD „Papuk“ Virovitica, a mjesto okupljanja je Virovitička Bilogora, mjesni dom Sveti Đurađ. Okupilo se oko 400 planinara iz lijepe naše, a domaćin nas je dočekao sa okrijepom i postavljenim štandovima HGS , Hrvatske šume i HPD „ Papuk“.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik društva Mario Ripl koji je naglasio da je ova godina proslava 95.godišnjica organiziranog planinarstva u Virovitici. Sve nas je pozdravila i dopredsjednica HPS Jadranka Čoklica, predsjednik udrage „ Slavonski planinari“Otmar Tosenberg i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Krenulo se na predviđene tri staze za hodanje od 12km, 10km i 8 km i svatko je odabrao stazu prema svojoj psihofizičkoj kondiciji. Nakon povratka sa hodanja slijedi ručak planinarski grah po simboličnoj cijeni. Bili smo počašćeni i domaćim kolačima. Nakon toga slijedi planinarska veselica uz živu glazbu, podjela zahvalnica nazočnim društvima i podjela priznanja za obilazak Slavonskog planinarskog puta.

Opraštamo se ljubaznim domaćinima i odlazimo doma.

Vidimo na slijedećem planinarskom susretu 23.09. u Feričancima na 32.tradicionalnom susretu „Kroz šume i vinograde „

Tekst : Mila Andrić

Slike: sudionici izleta

Najnovije VIJESTI