40 novooboljelih iz 19 naselja u OBŽ

covid-19_banner_a_1920x640-07109844_9
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je 346 uzoraka od kojih je 40 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (18) novopozitivnih osoba je iz Osijeka, slijede Đakovo s četiri i Bilje s dvije osobe, a po jedna novopozitivna osoba dolazi iz čak 16 naselja (Belišće, Donji Miholjac, Brođanci, Čepin, Črnkovci, Donja Motičina, Dopsin, Gat, Lapovci, Podravska Moslavina, Semeljci, Silaš, Sveti Đurađ, Trnava, Viškovci i Vladislavci).

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih je pet na respiratoru. Na žalost, jučer je u KBC-u preminuo muškarac iz Osijeka, rođen 1959. godine, koji je uz COVID-19 imao i druga teža oboljenja.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 54 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 1.177 osoba. Policija je u zadnja 24 sata obavila 101 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Uz već navedene podatke, prilikom razmatranja aktualne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na današnjoj (14. listopada 2020. godine) sjednici informiran je da su zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jedne djelatnice, danas privremeno zatvorene ordinacije fizikalne medicine i radiologije u Domu zdravlja u Valpovu.

Članovi Stožera posebno upozoravaju da je sve više osoba u samoizolaciji (trenutno 1.177 od kojih su 355 učenici, studenti te djelatnici škola i fakulteta), a od danas će ih sigurno biti još više jer je u obradi veći broj novopozitivnih osoba. Naglašavaju da je izuzetno važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njenog provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, međutim – rečeno je – daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti dosljednom primjenom i odgovornim ponašanjem samih građana. Stožer izražava sućut obitelji preminulog građanina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI