Dolores Andraković

Dolores Andraković

Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 09:31

LEON POTOČKI SREBRNI U RH

 

U nedjelju, 03. rujna najmlađi članovi Kajak kluba Belišće u pratnji predsjednika kluba Stjepana Krznarića, tajnika Mate Jerkića i trenera Ivana Oreškovića sudjelovali su na 4. utrci Kupa RH na zagrebačkom Jarunu.

13 predstavnika Kajak kluba Belišće, ujedno i Europskog grada sporta 2017. postigli su vrlo zapažene rezultate. Među vrlo jakom konkurencijom iz RH osvojene su tri medalje.

U finalnoj utrci K1 na 1000 metara škola kajaka dječaci 2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Leon Potočki. Leonu je ovo prva velika medalja, no s obzirom na to da je na dosadašnjim natjecanjima konstantno na cilj stizao 4. i nije odustajao ovo je veliko postignuće i veliki poticaj za daljnji rad i trud.

Još dvije medalje osvojili su najmlađi natjecatelji Kajak kluba Belišće.

Ian Andraković koji se iz izlučne utrke koju je završio na trećem mjestu plasirao finale K1 na 1000 metara dječaci i Paula Savić također za finalnu utrku u K1 na 1000 metara djevojčice.

Među polaznicima škole kajaka konkurencija je bila velika 30 dječaka i 13 djevojčica.

U finale su se plasirali i mlađi kadeti u utrkama na 1000 metara u K1 dječaci i to Filip Arsenić, Dino Zanoški te Šimun Petranović koji su odlično odveslali svoje utrke u doista jakoj konkurenciji.

Na ovom kupu ispred belišćanskog Kajak kluba sudjelovali su još i Lana Heđa, Anastazija Balog, Tea Milić, Mia Stojaković, Dominik Savić, David Grgić i Lovro Mađarić. Svi sudionici iz Belišća dali su sve od sebe i pomaknuli vlastite granice. Neki od njih iznenadili su i sami sebe te shvatili da zapravo mogu puno više nego što su i sami mislili.

Podršku su i ovoga puta imali od mnogobrojnih roditelja koji ih uvijek prate na natjecanja, ali i međusobnog ohrabrivanja nije nedostajalo. Pokazali su još jednom da su prava ekipa i da su svi za jednoga , jedan za sve. Odlične utrke koje su odveslali ovi najmlađi članovi Kajak kluba Belišće rezultati su čestih i napornih treninga te truda samih kajakaša i kajakašica i njihovih trenera Ivana Oreškovića i Tee Galić bez kojih ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Pred njima je svjetla budućnost u svijetu kajakaškog sporta.

Ako uzmemo u obzir da se nakon dugog niza godina u Belišću prije godinu i dva mjeseca ponovno pokrenula škola kajaka za djecu te da su ovi mališani svi veslali među puno iskusnijim i starijim kajakašima i kajakašicama možemo reći da su postigli doista izvrsne rezultate.

Sada predstoje jesenske i zimske pripreme za sljedeću sezonu, a na nama je da držimo fige i budemo uz ove mlade sportaše i sigurno ćemo ih već na godinu gledati kako slijede put starijih članova Kajak kluba Belišće veslajući najbolje utrke i osvajajući medalje. Čestitke za odličnu sezonu i ogroman napredak mladih nada Kajak kluba Belišće.

 

Utorak, 29 Kolovoz 2017 21:13

Održana večer borbe u Belišću

 

Baraber fight night je još jedan u niz borilačkih spektakla koji je u Europskom gradu sporta 2017. organizirao Sambo i MMA klub Belišće uz pokroviteljstvo Grada Belišća.

Ova borbena i uzbudljiva večer uspješno je odrađena u nastavno-sportskoj dvorani u subotu , 26. kolovoza. U 15 ugovorenih amaterskih borbi sudjelovali su borci iz cijele regije, a dvije borbe su se vodile za prestižni pojas BFN, no ostali borci radili us za pokal.

Najbolji borci iz svake kategorije, po jedan par, posjetiteljima su pružili pravu borbenu i zanimljivu večer. Među muškima koji su se borili za pojas bilo ih je četvero, dok su ženske bile dvije. U muškoj kategoriji do 74 kg pojas je osvojio Mateo Horvat iz Virovitice, a u ženskoj do 64 kg Ančica Anđelić iz Našica.

Belišćanski borci i ovog puta bili su i više nego odlični, pa su tako pokal osvojili Leon Sabo i Christina Uskoković, oboje na prekid sudca. Osim njih borili su se Leon Vinogradac koji je ostvario jednu pobjedu te Katja Vuković,Marko Balentić i Boris Katić. Zanimljivo je to da je većini domaćih boraca ovo bio prvi MMA meč te je samom time i ovaj uspjeh koji su ostvarili je veći.

Predsjednik Sambo i MMA kluba Belišće Christian Uskoković ponosan je na svoje borce te zahvaljuje svima koji ih prate i podržavaju, a posebno Grad Belišće bez kojih, kako je i sam naglasio , ovo natjecanje ne bi bilo moguće ostvariti.
Nadamo se da ćemo u Europskom gradu sporta 2017. gledati još puno odlićnih borbi te da će Sambo I MMA klub Belišće I dalje ostvarivati odlične rezultate kao i do sada.

 

Utorak, 29 Kolovoz 2017 21:11

POSLJEDNJA LJETNA KREATIVNA RADIONICA

Kreativne radionice Gradske knjižnice i čitaonice Belišće već su dobro poznate i popularne među osnovnoškolcima. Ne rijetko se traži mjesto više pa tako i na posljednjoj ovogodišnjoj ljetnoj radionici koja je kao i mnoge druge bila popunjena već prvoga sata od objave poziva.

Naime, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizira još jednu kreativnu radionicu za djecu prije početka nove školske godine. Posljednja radionica ovoga ljeta održat će se u srijedu, 30. kolovoza , u 16 sati. Onima koji su bili najbrži u prijavama te uspjeli se pribilježiti za ovu radionicu, knjižničarka Dijana Milišić-Zečević pokazat će zanimljive ideje za izradu zabavnih i šarenih ukrasa od plastičnih slamčica.

Djeca će i ovoga puta biti bogatija za još jedno novo kreativno iskustvo, a valja spomenuti da je ovo 22. ovogodišnja kreativna radionica u belišćanskoj knjižnici.

 

Posljednje događanje u sklopu ovogodišnje ljetne manifestacije Mali grad, veliki ljetni doživljaj Belišće 2017. održalo se u subotu, 26. kolovoza u Gorici Valpovačkoj. 

Riječ je o već zaboravljenim igrama naših predaka koje sada već postaju tradicija u Gorici Valpovačkoj, pod nazivom “Igrajmo se zajedno”. Organizator ove zanimljive manifestacije je Povjerenstvo za razvoj prigradskog naselja Gorica Valpovačka, a uz pokroviteljstvo Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća.
Veliki broj djece i njihovih roditelja natjecalo se u pet različitih disciplina: jaje u žlici, bacanje novčića, karike, slalom roditelja i spajanje vijaka. Ulogu suca preuzeo je Damir Horvat.

Prvo mjesto osvojio je Mihael Kozina, drugo mjesto Tia Strahinec, a treće je pripalo Vladimiru Voniću. Najboljim natjecateljima zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković dodijelila je nagrade i pehare, a svi sudionici dobili su zahvalnice.
Organizatori zahvaljuju i sponzorima Olimp fitness centru, Restoranu Gutmann, Restoranu Fontana i tvrtki Kombel d.o.o. Nagrade sponzora bile su rezervirane i za roditelje, pa su tako poklon bonove osvojili Maja Čorković, Adrijana Milišić Zečević, obitelj Vučković i obitelj Vonić.

I ovogodišnje tradicijske igre Igrajmo se zajedno uspješno su održane, a možemo reći da su u njima uživali i djeca , ali i roditelji. Mnogi su se pridružili kako bi se prisjetili igr+ara iz svog djetinjstva ili kako bi svojoj djeci pokazali to bogatstvo igre i druženja koje je već pomalo zaboravljeno.

Ovakva manifestacija iznimno je važna za poticanje djece na druženje u prirodi i s vršnjacima, ali i s roditeljima, a svake godine okuplja sve veći broj zainteresiranih.

 

Utorak, 29 Kolovoz 2017 21:04

ODRŽANA FIŠIJADA U BELIŠĆU

U petak, 25. kolovoza , održana je tradicionalna “Fišijada”, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u Belišću u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“.

“Fišijada” u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća započela je u 17 sati prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković a manifestaciju je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.
Ove godine s područja Grada Belišća natjecalo se preko 40 majstora fiša koji su pokazali svoje znanje u pripremanju ovog specijaliteta. Treba istaknuti da će pobjednik ovogodišnje Fišijade biti predstavnik grada Belišća na državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša u Osijeku.

Ovoga puta stručni ocjenjivački sud bio je u sastavu Josip Vučetić, Zdravko Blažević i Dragan Deak, a kao i uvijek i oni su imali poprilično težak zadatak. Među svim odlično pripremljenim jelima odabrati onaj najbolji fiš – paprikaš.
Ipak nijanse su odlučile pa je tako ovogodišnji pobjednik tradicionalne belišćanske fišijade Slađan Novosel, drugoplasirani je Deni Živković, a treće mjesto zauzeo je Perica Borić.

Nagrade i priznanja najuspješnijima je uručila zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković koja je zahvalila svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazila veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije.
Osim samog kuhanja bogatu ponudu upotpunili su izlagači gospodarskog sajma, a sve prisutne natjecatelje i goste zabavljali su Tamburaški sastav “Kočije” iz Narda, MPD “BelAmi” Belišće pod vodstvom maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak te Zbor Matice umirovljenika grada Belišća čiji je voditelj Goran Lovrić, a voditelj programa bio je Denis Šimić.

 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u utorak ujutro rekao je kako je zbog požara na jugu zemlje izdana uzbuna za sve vatrogasne snage u Republici Hrvatskoj, a među 283 vatrogasca iz 15 županija u gašenje se uključilo i njih 26 iz Osječko-baranjske te 19 vatrogasaca iz Virovitičko-podravske županije.

Planirano vrijeme ove izvanredne dislokacije je minimalno 5 dana. Iz Vatrogasne zajednice grada Belišće otišao je zapovjednik DVD-a Vinogradci Željko Berečić, koji svojim angažmanom i požrtvovnošću doprinosti s ostalim kolegama na obuzdavanju nemilih požara.

 

 


Članovi Powerlifting kluba Belišće Powerlifting kluba Belišće jučer su nastupili na 2. Ultimate kupu powerlifting & bench press – Đurđevac. Ovo je drugo ovogodišnje natjecanje u kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza, a za Powerlifting klub Belišće su nastupili Ivan Schoblocher, Ruben Betlehem i Monika Čosić!

Na ovom natjecanju nastupilo je preko 90 natjecatelja što je ujedno i najjača dosadašnja konkurencija.

Ruben Betlehem je osvojio 3. mjesto u powerliftingu do 93 kg, a Monika Čosić prvo mjesto u kategoriji do 52 kg - žene. Njih oboje su po prvi put nastupili te postigli vrhunske rezultate u svojim kategorijama. Belišćanin Ivan Schoblocher bio je na visokom 2. mjestu u kategoriji do 93 kg, I ovoga puta apsolutno se popeo na tron kao treći najjači bencher od svih kategorija. Ivan je podignuo čak 175 kg što je ujedno i njegov najbolji rezultat ove sezone, kako i sam kaže pravu formu tek postiže i brusi se za nastup u Finskoj na Europskom natjecanju koje je za dva mjeseca.

Čestitke i držimo fige za daljnja natjecanja!

 

Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 10:37

SAMBISTI SE VRATILI S 4 MEDALJE


Borci Sambo i MMA kluba Belišće nastavljaju niz odličnih rezultata kako i priliči jednom klubu iz Europskog grada sporta 2017.

Naime, ovoga puta nastupili su na MMA Viking fight day-u u Koprivnici, gdje su osvojili 2 zlata i 2 srebra.

Ispred ovog uspješnog belišćanskog kluba nastupili su Leon Vinogradac koji je osvojio srebro, Nikolina Katić koja je osvojila zlato. Boris Katić u redovnom programu osvojio je srebro i zlato u borbi večeri protiv domaćeg borca. Ovaj relativno mladi klub pod vodstvom predsjednika Christiana Uskokovića od samih početaka niže odlične rezultate što pokazuje da se rad, trud i upornost itekako isplate. Još je puno borbi i nastupa pred ovim mladim sportašima.

Nedjelja, 25 Lipanj 2017 11:40

SVEČANO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

 


Hrvatska danas slavi Dan državnosti, obilježavajući 26. obljetnicu od proglašenja neovisnosti i suverenosti. Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. Godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Dan državnosti je službeni državni blagdan.

Grad Belišće svečano je obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske prigodnim programom uz polaganje vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali rijeke Drave.

Vijenac su položili i upalili svijeće za sve koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku izaslanici Grada Belišća, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković i zamjenikom gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića, Domagojem Varžićem, Predstavnici gradskog vijeća grada Belišća na čelu s predsjednikom Dariom Fletkom, predstavnici Grada Valpova na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom, predstavnici PP Belišće na čelu s načelnikom Zdravkom Mandićem, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te ostali uzvanici i gosti.

Himnu Republike Hrvatske i poznatu domoljubnu skladbu "Moja domovina" izvela je Valentina Gyerek. Službu riječi predvodio je fra Branko Janjić, župnik župe Sv. Josipa Radnika Belišće.

Također , minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

- Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građankama i građanima Grada Belišća i Republike Hrvatske želim čestitati Dan državnosti. Dan kada se prisjećamo 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatska prekinula sve veze s ondašnjom republikom. Dan kada smo, možemo reći, konačno dobili svoju državu. Želim čestitati svima ovaj dan i ovu obljetnicu. Dan koji će vječno ostati u temeljima RH. Ovo je ujedno dan kada se prisjećamo naših poginulih branitelja, onih koji su dali svoje živote da bi mi danas bili u slobodnoj i neovisnoj RH, poručio je zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić.


Nakon svečanog obilježavanja, delegacije su se uputile i do gradskog groblja u Belišću gdje su kod spomen-križa svim žrtvama poginulim u Domovinskom ratu grada Belišća također u čast poginulim braniteljima položeni vijenci i upaljene svijeće.

 

Četvrtak, 22 Lipanj 2017 11:59

OBILJEŽEN DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

 

Danas, s početkom u 10 sati Hrvatskom himnom te minutom šutnje za sve poginule borce i žrtve fašizma započelo je tradicionalno svečano obilježavanje Dana antifašističke borbe u Belišću kod spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svjetskom ratu ispred Palače Gutmanu, postavljenog 1948. godine.
Vijenac su položili te zapalili svijeće u ime gradonačelnika Dinka Burića te ispred Grada Belišća zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.
Paljenjem svijeća počast su odali i predstavnici Gradskog vijeća grada Belišća na čelu s predsjednikom Dariom Fletkom, povjerenici prigradskih naselja grada Belišća, predstavnici PP Belišće na čelu s načelnikom Zdravkom Mandićem te prisutni uzvanici i gosti.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković istaknula je kako je ovo prilika da se prisjetimo svih žrtava fašizma, ali i svih žrtava bilo kojeg totalitarnog sustava kojima treba odati dužnu pažnju.

- Prilika je i da se prisjetimo da su to stečevine na kojima počiva i Europska unija, ali isto tako i da se prisjetimo toga da su sloboda i demokracija težnja svakog ljudskog bića i činjenica da naše osobne ili nacionalne slobode nikada ne smiju dovesti u pitanje slobode drugih naroda ili pak drugog čovjeka. Nadam se da u ovakvim prilikama doista nam je svima na neki način na pameti da demokracija i sloboda nije samo ljudsko pravo što ono u sebi jeste, ali je to ujedno i velika odgovornost jer biti slobodan čovjek znači da treba poštivati druge. Znači da moramo biti tolerantni, da trebamo uvažavati sve različitosti, ali isto tako da trebamo čuvati i poštivati svoje tradicije i svoje vrijednosti, poručila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Dan antifašističke borbe državni je praznik koji se svake godine obilježava 22. lipnja u znak sjećanja na dan kada je 1941. godine osnovna Prvi sisački partizanski odred, čiji je osnutak označio početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj.

 

Stranica 1 od 11
facebook logo

youtubelogo