Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 11:13

Udruga PUKS u novim aktivnostima

 

 
 
Prošli mjesec je bio vrlo aktivan za udrugu PUKS - Podrškla u kriznim situacijama. U Maloj vijećnici održana je druga radionica Pozitivnog četvrtka na kojoj je bilo riječi o optimizmu i pesimizmu. Sudionici radionice imali su prilike istražiti vlastiti pogled na svijet te proučiti mehanizme koji utječu na odluku o tome je li „čaša polu puna ili polu prazna.“
 
Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama organiziralo je predavanje i edukaciju za stručne suradnike među kojima je i naša Udruga. Edukaciju je održala prof.dr. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za djecu i mlade Grada Zagreba, s temama „Manipulacija djecom i sustavom u visoko konfliktnim razvodima – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje“  i   „Privrženost, roditeljstvo i obiteljska dinamika“.  Na edukaciji je sudjelovala članica Udruge, psihologinja Marija Mandić.
 
Predsjednica Udruge Vanesa Šerić, 26.studenoga u Orahovici, prezentirala je rad udruge PUKS i projekt „Podrška u zajednici“ kao primjer dobre prakse u organizaciji Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Putokaz“ iz Orahovice. Ovo je već drugo gostujuće predavanje u Orahovici u suradnji s udrugom „Putokaz“.
 
Udruga PUKS - Podrška u kriznim situacijama započela je i s novim aktivnostima namjenjenim učenicima 3. i 4. razreda OŠ. Program pod nazivom „Sedam navika sretne djece“ provodit će se tijekom cijele školske godine. Na program se prijavilo 103 učenika koji kroz zanimljive likove i priče, uče o univerzalnim vrijednostima stvarajući pozitivnu sliku o sebi, drugima i stječu vještine neophodne za život u suvremenom društvu. Program je sastavljen prema knjizi autora Sean-a Covey-a, a dio je školskog kurikuluma diljem svijeta. Aktivnost „Sedam navika sretne djece“ također je dio projekta „Podrška u zajednici“ sufinanciran od grada Belišća i Osječko - baranjske županije.
 
 
Predsjednica udruge univ.spec.theol. Vanesa Šerić

 

Pročitano 1325 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 11:15

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo