Nedjelja, 02 Prosinac 2018 16:19

Otvoren Jingle Bel Advent u Belišću

 

 

S prvim danom prosinca ušli smo u najradosniji mjesec u godini – onaj koji najviše odiše blagdanskim raspoloženjem. A prvog dana prosinca je na Trgu Ante Starčevića uz zabavni program otvoreno klizalište i manifestacija Jingle Bel - Advent u Belišću.

Prigodnim riječima ovu veliku manifestaciju je otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je poželio dobrodošlicu svim Belišćanima, njihovim gostima, ali i svim dobronamjernicima koji će na belišćanskom trgu uživati u raznolikim programima, kojih će tijekom narednih nekoliko tjedana biti doista po svačijem ukusu – od onih najmanjih, preko mladih do onih starijih.

-Ovo blagdansko vrijeme, koje je na posebna način svima nama važno, iako je vani hladno neka ispuni toplinom naša srca, naše dobre namjere i naše misli prema svim ljudima dobre volje, poručio je gradonačelnik Dinko Burić prilikom otvorenja Jingle Bel Adventa u Belišću.

Uslijedio je nastup kadetkinja i juniorki ”Belišćanskih mažoretkinja”, pod vodstvom trenerice Irene Fešiš, koje su izvele dvije koreografije. Posebno lijep prizor bilo je puštanje lampiona povodom 70 godina djelovanja Centra tehničke-kulture Valpovo-Belišće. U lampionadi su sudjelovala djeca iz vrtića, prvog razreda te učenici od 5. do 8. razreda, a pridružili su se i brojni građani. I dok su pogledom otpratili svjetla svojih lampiona u daljini, već je uslijedila čarolija na ledu-revija Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medvešćak” iz Zagreba. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent i Belišćanima poklonili vrlo lijep i zanimljiv doživljaj. Nakon njihovog nastupa građani su mogli uživati u besplatnom klizanju. Uslijedio je glazbeni nastup mlade i talentirane pjevačice Meri Andraković te DJ Kema, koji su svojim ritmom zagrijali i rasplesali sve prisutne na Trgu Ante Starčevića. Posjetitelji su uživali u bogatoj gastroponudi domaćih proizvoda te je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Program Adventa u Belišću se nastavlja danas, 2. prosinca, kada u 18 sati na Trgu Ante Starčevića počinje nastup KUD-a Šokadija Bocanjevci, a zatim će na zimskoj pozornici zapjevati Adrijana Baković. Naravno, tu je i neizostavna gastro ponuda.

Klizalište će za sve građane i posjetitelje biti otvoreno do 11. siječnja 2019. godine, radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića. Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna. Adventski sajam trajat će cijeli mjesec prosinac, a izlagači će u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode.

 

 

Pročitano 445 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 02 Prosinac 2018 16:23

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo