Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 15:49

Ženska ekipa DVD-a Veliškovci kući se vratila sa zlatom

 

 

Nakon vikenda provedenog u Zadru, u nedjelju, 30. rujna, s 13. Državnog vatrogasnog natjecanja su se sa zlatnim medaljama oko vrata vratile članice ekipe ženske mladeži Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci. Među 50 ekipa, mlade veliškovačke vatrogaskinje su bile 12., što je bio rezultat dostojan ovog sjajnog odličja. Uz voditeljice Leu Kozina i Vanju Crnogaj, ekipu DVD-a Veliškovci su činile Klara Sirovec, Tanja Crnogaj, Barbara Svrtan, Melani Sučić, Stella Antonina, Tamara Pavlinić, Nikolina Živković, Tena Harkanovac, Mia Zajec i Aurora Jurkin. S njima su u Zadar, kao suci na ovom državnom vatrogasnom natjecanju, otputovali i Josip Kozina, inače zapovjednik DVD-a Veliškovci te zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Belišća Ivan Vincetić.

U ponedjeljak, 1. listopada, zlatne mlade vatrogaskinje iz Veliškovaca, njihovog zapovjednika Josipa Kozinu, zapovjednika VZG Belišća i njegovog zamjenika, Dubravka Čovčića i Ivana Vincetića, u Maloj je vijećnici ugostio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji im je u ime gradonačelnika Dinka Burića čestitao na još jednom uspjehu. Važno je naglasiti da je ekipama vatrogasne mladeži DVD-a Veliškovci ovo peto uzastopno državno natjecanje, a po drugi put je nastupila ekipa ženske mladeži.

-Ovako sjajan rezultat zaslužuje sve čestitke i pohvale kako mladim vatrogaskinjama, tako i njihovim voditeljima. Želimo im što više ovakvih uspjeha na raznim natjecanjima diljem Hrvatske i da nam se svaki puta vrate sa zlatnim medaljama, kao što je to sada, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

A koliko Grad Belišće prepoznaje važnost dobrovoljnog vatrogastva, posebno kod mladih naraštaja, govori i činjenica da su nedavno za ovih 12 mladih vatrogaskinja nabavljene nove uniforme.

Još uoči odlaska na ovo državno vatrogasno natjecanje, Josip Kozina, zapovjednik DVD-a Veliškovci je uputio zahvalu u ime pripadnica vatrogasne mladeži i cjelokupnog članstva Vatrogasnoj zajednici grada Belišća i Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom dr. Dinkom Burićem koji su prepoznali značaj ovog natjecanja i financijski pomogli da mlade članice veliškovačkih vatrogasaca pokažu što znaju.

Vidno ponosan na žensku mladež vatrogasnog društva kojem je zapovjednik, Josip Kozina istaknuo kako je ovako čest plasman mladeži na državna natjecanja, raritet u Osječko – baranjskoj županiji.

-Do sada nam je najbolji plasman bio na prvom državnom natjecanju – 13. mjesto u Šibeniku, no tada su nam i uvjeti bili drugačiji. Sada, s 12. mjestom, ja sam kao zapovjednik i njihov voditelj presretan i prezadovoljan, jer su dale maksimum svojih mogućnosti, truda i zalaganja unatrag šest mjeseci, a ne smijemo zaboraviti niti dugogodišnji njihov rad kroz vatrogasni pomladak, kaže Kozina, pojašnjavajući kako je na 13. Državnom vatrogasnom natjecanju sudjelovalo 120 ekipa vatrogasne mladeži iz cijele Hrvatske, od toga 50 u kategoriji ženske mladeži.

Ekipe ženske mladeži su radile dvije vježbe poligona i štafetne utrke. Vježbe su bile dinamične i zahtjevne, a kroz štafetu su morale svladati različite prepreke, što je na neki način i dobar uvod u ono što ih čeka kasnije, kada postanu operativni vatrogasci, na službu svojim sumještanima iz Veliškovaca, ali i svima nama na području Belišća. Ove djevojke su uistinu od malih nogu prihvatile glavno vatrogasno geslo: vatru gasi, brata spasi!

 

 

Pročitano 2090 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 16:13

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo