Subota, 29 Rujan 2018 17:21

Dan dječjih igara u Belišću

 

Već tradicionalno uoči početka Dječjeg tjedna, Društvo Naša djeca grada Belišća organizira Dan dječjih igara, kojim se želi najmlađe naučiti igre koje su igrali njihovi roditelji, bake i djedovi, a starije sugrađane te igre zasigurno podsjećaju na djetinjstvo. Tako je bilo i danas u središtu Belišća, gdje je Dan dječjih igara prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, a sve je pozdravila i predsjednica belišćanskog DND-a Andrea Fekete.

U igranju lanca probijanca, skakanju u vrećama, školici i sličnim igrama uživala su djeca iz skupine Jabučice Dječjeg vrtića Maslačak i učenici nižih razreda belišćanske osnovne škole, a na samom početku su Dan dječjih igara uz dvije koreografije uljepšale Belišćanske mažoretkinje. Dan dječjih igara je uvod u Dječji tjedan, koji se ove godine obilježava od 1. do 7. listopada i za koji je DND Belišće i ovaj put pripremio mnoštvo različitih aktivnosti.

U ponedjeljak će članice DND-a Belišće i nekoliko školaraca ugostiti zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji će potom u holu zgrade gradske uprave otvoriti izložbu dječjih radova pod nazivom Odrasli, čujete i nas. U utorak će djeca crtati kredama u središtu Belišća odnosno ispred škole. Za srijedu je najavljena predstava Šareno čudovište, koju će izvesti igraonica Moltonko u Gatu i Belišću. U četvrtak će vrtićarci i školarci posjetiti Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće, a u Gradskoj knjižnici i čitaonici će učenici moći pogledati crtani film. U petak će, zahvaljujući Centru za kulturu Sigmund Romberg, u Belišću gostovati Kazalište Smješko iz Zagreba, koje će izvesti predstavu Ježeva kućica i još jednu predstavu iznenađenja. Ulaz je besplatan. 

 

Pročitano 1767 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo