Subota, 15 Rujan 2018 19:54

Održan Belišćanski cener - utrka kružnih tokova

 

 

Danas su u prijepodnevnim satima, povodom obilježavanja grada Belišća Europskom regijom sporta 2018. godine te u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, Sportsko-rekreacijski klub ”Baraber Extreme Team” iz Belišća i Zajednica športskih udruga grada Belišća organizirali rekreativnu trkačku utrku “Belišćanski cener“ – utrka kružnih tokova.

Na startu utrke ispred Kajak kluba Belišće okupio se rekordan broj trkača svih uzrasta. Više od 250 sudionika natjecalo se na 2,5 kilometra, 5 kilometara i 10 kilometara dugim stazama koje su se protezale pješačko-biciklističkom stazom do kružnog toka kod Stanice za tehnički pregled (okret za 2,5 km), Centra za kulturu Sigmund Romberg (okret za 5km), kružnoga toka kod „Oštrog ćoška“, zatim kružni tok na ''Zelenom brijegu'' u Valpovu (okret za 10 km), te povratak stazom do Kajak kluba u Belišću. Neposredno prije starta, sudionike Belišćanskog cenera je pozdravio Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Partneri i pokrovitelji utrke su bili Grad Belišće, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Grad Valpovo i Zajednica športskih udruga grada Belišća, a nakon završetka utrke u ugodnom raspoloženju, uz okrjepu i ručak pričekalo se na objavu rezultata. Na prigodnoj svečanosti, najbolje plasiranima  čestitao je Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika, te podijelio medalje i prigodne poklone.

U Belišćanskom ceneru na 2,5 km najuspješniji su bili Mila Lešnjaković i Darko Smrčak, u kategoriji 5 km najbolji su bili Dunja Straka i Branimir Ljutak, dok su od Kajak kluba do Zelenog brijega i natrag najbrže trčali Marija Vrajić i Matej Ronta.

 

 

Pročitano 1349 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 16 Rujan 2018 09:06

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo