Petak, 03 Kolovoz 2018 11:23

Još 50 novih plivača završilo Školu plivanja

 

U srijedu, 1. kolovoza, u prijepodnevnim satima je na belišćanskom bazenu još jedna grupa malih neplivača dobila diplome o uspješno završenoj Školi plivanja. Završno ocjenjivanje uspješnosti pohađanja obuke neplivača, uz roditelje i ostale koji su budućim plivačima došli pružiti podršku, pratio je i Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća. Malim plivačima čestitala je i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Belišća, Antonija Andrašek – Barić.

Ovoga ljeta s malim neplivačima radi pet instruktora plivanja, Vilko Lakat, Slavko Golik, Ivan Orešković, Tea Galić i Boris Šimić. Prva grupa djece je s obukom počela 20. lipnja, sada je s obukom završila druga grupa, te je s radom krenula treća grupa neplivača, a prema sadašnjim informacijama, do kraja ljeta bi oko 110 djece trebalo završiti obuku u belišćanskoj Školi plivanja.

Nositelj projekta Škole plivanja je Zajednica športskih udruga grada Belišća, koja kao partner Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije sudjeluje u projektu, a koji na razini Hrvatske provodi Središnji ured za šport, dok je Grad Belišće u svome proračunu i ove godine izdvojio sredstva kako bi djeca s područja grada Belišća besplatno pohađala školu plivanja. Polaznici s područja grada Valpova participiraju s 50 kuna, a ZŠU grada Valpova pokriva razliku. Za sve ostale polaznike cijena škole plivanja je 200 kuna.

 

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 1407 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo