Utorak, 15 Svibanj 2018 13:12

Mladi glumci na drugoj večeri 40. dramskog Memorijala

 

 
U tijeku je jubilarni 40. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće koji je započeo još 4. svibnja , a traje do 1. lipnja. Ovaj tradicionalni Memorijal donosi belišćanskoj publici zanimljive predstave i događanja.
 
Iza nas je i druga večer memorijala. U petak 11. svibnja , s početkom u 20h, publiku u Centru za kulturu Sigmund Romberg zabavile su nadahnute izvedbe najmlađih glumaca. Tako su na rasporedu bili nastupi Dramske skupine područne Škole Veliškovci s igrokazima „Razgovor poslije zornice“ i „Kameni svatovi“. Posjetitelji su uživali i u monolozima „Čovjek i pas“ i „Oklevetani vuk“. Potom je Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće premijerno izveo predstavu Sunčane Škrinjarić “Bajka o maslačku”. Režiju predstave potpisuje Ivica Koprivnjak, maštovite kostime izradila je “Čipka” iz Valpova, a za tehničku realizaciju zaslužni su Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić. “Bajka o maslačku” uprizorenje je poznatog djela Sunčane Škrinjarić, “Plesna haljina žutog maslačka”. Kako to obično završava u dječjoj mašti, ova bajkovita priča ima sretan kraj u koji su svi povjerovali, i veliki i mali gledatelji. Igra talentiranih mladih glumaca, šareni kostimi i maštovita scenografija nadahnula je gledatelje, koji su u velikom broju došli podržati veliki trud i rad djece i voditelja.
 
Program 40. Memorijala nastavlja se 18. svibnja 2018. godine predstavom “Cigan” u izvedbi Kazališno-dramske udruge “Drski” iz Viljeva s početkom u 20 sati.
 
 

 

Pročitano 814 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Svibanj 2018 13:20

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo