Utorak, 08 Svibanj 2018 13:19

BELIŠĆANI NA MEĐUNARODNOJ REGATI U SLAVONSKOM BRODU

 

U organizaciji Kajak-kanu kluba Marsonia, u nedjelju 6. svibnja na rijeci Savi održana je tradicionalna Međunarodna regata „Slavonski Brod 2018." u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Na početku programa uslijedile su tri memorijalne utrke u spomen preminulih članova Ivice Blaževića, Vedrana Ribića i Ivana Vrhovca. Održano je 28 utrka na 500 i 2000 metara na kojima je sudjelovalo više od 200 kajakaša i kanuista iz 16 klubova Hrvatske te Mađarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Kajak klub Belišće na ovoj regati predstavljalo je osam članova, a kući su ponijeli 9 medalja. U pratnji najmlađih članova kluba bio je trener Ivan Orešković. U konkurenciji K1 na 500 metara škola kajaka dječaci sudjelovalo je tri člana belišćanskog kluba u konkurenciji od 21 natjecatelja. Ian Andraković na cilj je stigao četvrti, Dominik Savić osmi, a Teo Krznarić 9. Sva tri dječaka dobila su medalju za plasman i rezultat koji su ostvarili. U kategoriji K1 na 500 metara mlađe kadetkinje ispred Kajak kluba Belišće nastupila je Paula Savić te je utrku završila na 8. mjestu. Mlađi kadet u K1 na 500 metara Dino Zanoški u cilj je uveslao 5. Konkurencija ovim mališanima bila je velika i jaka te su ostvareni rezultati doista dobri.

Osim mladih snaga Kajak kluba Belišće na ovom natjecanju sudjelovali su i oni stariji i iskusniji. Među veteranima u K1 na 2000 metara Mario Rikmić osvojio je zlatnu medalju, a među seniorima K1 na 500 metara osvojio je broncu. Bili su na ovoj Međunarodnoj regati i naši kanuisti. U C1 na 2000 metara veterani Emanuel Horvatiček ugrabio je srebro, dok je Dejan Heđa ugrabio broncu. U Memorijalnoj utrci Ivan Vrhovac u C1 na 2000 metara 3. mjesto pripalo je kanuistu Goranu Posavcu iz Belišća. I ova regata donijela je dobre rezultate Kajak klubu Belišće. Sezona je započela odlično i to za najmlađe međunarodnom regatom u Bezdanu gdje su mališani ostvarili odlične rezultate.

Za veterane Državnim prvenstvom u maratonu u Sisku gdje su Emanuel Horvatiček i Dejan Heđa osvojili srebro i broncu. Uz sve to Marko Jelkić je prošao odlično na kontrolnom mjerenju te ušao u reprezentaciju. U tijeku su pripreme za sljedeća natjecanja. Tea Galić i Ivan Orešković pripremaju mlade nade Kajak kluba Belišće za natjecanja koja su pred njima, a i oni stariji članovi naporno rade kako bi i ove sezone potvrdili da su zasluženo najtrofejniji klub u Belišću.

Ono što sve njih posebno raduje je tradicionalni 47. Majski turnir gradova na kojemu će ovi kajakaši i kanuisti zaveslati pred domaćom publikom. Iako je to mnogima najdraže uvijek je i pritisak najveći. Stoga, i vi se pridružite i dajte podršku našim sportašima na Staroj Dravi u subotu 12. svibnja na Majskom turniru gradova, regati međunarodnog karaktera.

Pročitano 805 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Svibanj 2018 13:30

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo