Četvrtak, 03 Svibanj 2018 13:59

Gradonačlenik Burić ugostio visoka izaslanstva

U srijedu, 2. svibnja,  je u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća, gradonačelnik Dinko Burić sa suradnicima upriličio svečani prijem na kojem su nazočili veleposlanica Države Izrael u RH Njezina Ekselencija Zina Kalay Kleitman, veleposlanik Kanade u RH Njegova Ekselencija Daniel Henry Andrew Maksymiuk te predstavnici obitelji Gutmann, predvođeni Nelly Auersperg i Williamom de Gelseyem. Svečanom prijemu su također nazočili i drugi visoki uzvanici, raniji dobitnik javnog priznanja „Počasni građanin Grada Belišća“ bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić te predstavnici Židovske općine Osijek predvođeni Dragom Kohnom.


Jedan od razloga ponovnog dolaska Gutmannovih potomaka u Belišće, koje su posjetili već nekoliko puta, je dodjela ovogodišnjeg najvišeg javnog priznanja grada Belišća „Počasni građanin grada Belišća“ obitelji Gutmann.
Dobrodošlicu Gutmannovim nasljednicima, posebno najstarijim potomcima, barunici i princezi Nelly i barunu de Gelseyu, prvi je uputio gradonačelnik Burić, naglasivši još jednom zahvalu za sve što je obitelj Gutmann učinila u i za Belišće.
Radost zbog ponovnog dolaska u Belišće, u mjesno koje je prije 134 godine osnovala njegova obitelj, izrazio je barun William de Gelsey, te barunica i princeza Nelly Auersperg. Barunica je rekla kako je jako dirnuta dodjelom javnog priznanja, jer ne može vjerovati da i nakon toliko godina Belišćani još uvijek pamte njenu obitelj.  


Tijekom posjeta, gosti su upoznati s belišćanskom poviješću i znamenitostima, a poruka ovog susreta je bila – sigurno će se opet vratiti u Belišće.

 

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 774 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo