Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 12:30

Novi izgled bocanjevačkog doma

 

 

I u ovoj godini je Grad Belišće nastavio s ulaganjem u razvoj prigradskih naselja, a danas je gradonačelnik Dinko Burić u Hrvatskom domu u Bocanjevcima predstavio najnovije ulaganje u Etno selo – kupljeni su novi stolovi i stolice, pribor za 200 osoba, novi šank, trakaste zavjese i 3 klima uređaja, a obnovljena je i kompletna sanitarna oprema u sanitarnim čvorovima.


-Zadnje veće ulaganje u Bocanjevcima je bilo prije 22 godine, točnije 1996., a Bocanjevčani su svojim trudom i zalaganjem doista zaslužili kompletno renoviranje Hrvatskog doma i postavljanje nove opreme. Vrijednost radova iznosi više od 193.000 kuna s PDV-om, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodajući da će se, čim vremenski uvjeti to budu dopustili, asfaltirati prilazna cesta i prostor ispred bocanjevačkog doma, kako bi se sve uredilo za što kvalitetnije i jednostavnije organiziranje brojnih aktivnosti.
-Raduje nas činjenica da smo najveći dio planiranoga uspjeli obaviti prije Uskrsa, te se nadamo da će sve biti gotovo do kirvaja (1. svibnja) i Gastrofesta koji je planiran u svibnju. Ovom prilikom čestitamo na svemu učinjenom svim bocanjevačkim udrugama i povjerenstvu na čelu s gradskim vijećnikom Bojanom Vuksanićem, te se nadamo da će ovo biti poticaj za još veću aktivnost u Bocanjevcima, ali i svakom našem prigradskom naselju, poručio je gradonačelnik.


Na svemu se Gradu Belišću i gradonačelniku Buriću zahvalio Bojan Vuksanić, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci.
-Domom se, prije svega i svih, koriste mještani i to besplatno. Osim toga, dom služi za različite manifestacije, poput Gastrofesta u svibnju i Smotre folklora Bocanjevci, alaj ste milina u lipnju. Ovim uređenjem su se stekli uvjeti i da se još bolje prezentiramo turističkim agencijama kao jedino etno selo u Slavoniji, rekao je Vuksanić, dodajući i kako je Grad Belišće uložio u opremanje prostorija bocanjevačkog dobrovoljnog vatrogasnog društva, Kulturno – umjetničkog društva Šokadija te u prostoriju za mlade, te sada Hrvatski dom mogu svim s ponosom predstaviti.

 

FOTO: Tin Lacković

 

Pročitano 1320 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 12:37

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo