Srijeda, 28 Veljača 2018 12:23

U Belišću obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

 

Svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite grada Belišća, danas je u prijepodnevnim satima počelo obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite. Nakon toga je uslijedilo postrojavanje članova postrojbe i drugih pripadnika belišćanske Civilne zaštite, koje je pozdravio načelnik Stožera Civilne zaštite grada Belišća Domagoj Varžić te im čestitao 1. ožujka, Međunarodni dan civilne zaštite.


-Međunarodni dan civilne zaštite se po šesti put obilježava u Gradu Belišću. Ono na što uvijek stavljamo naglasak u civilnoj zaštiti Belišća je obuka i osposobljavanje, ali i nabava opreme, jer bez dobro opremljene postrojbe nema ni kvalitetnog djelovanja, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite grada Belišća Domagoj Varžić, dodajući kako je u ovoj godini planirano izdvajanje 847.000 kuna za cijeli sustav Civilne zaštite.


Načelnik Stožera Varžić je rekao i kako se nada da pomoć svih službi neće biti potrebna odnosno da neće biti većih ugroza, no kako će se članovi Stožera civilne zaštite grada Belišća cijele godine pripremati kako bi bili spremni ukoliko do ugroze ipak dođe.
Tijekom 2017. godine belišćansi Stožer civilne zaštite prošao je obuku u Bizovcu, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a osposobljavanja će se, kao i nabava potrebne opreme nastaviti i u ovoj godini.
-U drugoj polovini godine planiramo odraditi vježbu, zadnja velika vježba je bila 2015., jer je i to jedan od vidova aktivnosti kojima dižemo svoju spremnost, najavio je načelnik Stožera Varžić.

U holu belišćanske Gradske uprave su tako svoj rad i opremu prezentirali Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnici Vatrogasne zajednice grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, službenici Odjela za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave osječko - baranjske, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, službenici Policijske postaje Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo. Tom prigodom prezentaciju su posjetila djeca koja pohađaju Dječji vrtić Maslačak Belišće, ali i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću, kako bi se svi zajedno upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja. Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite u Belišću, završilo je predavanjem za članove postrojbe i povjerenike civilne zaštite Grada Belišća.

 

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 787 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo