Utorak, 13 Veljača 2018 18:19

Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća

 

 

Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Belišća već nekoliko godina provodi projekt Dnevnog boravka za starije osobe.

Od početka veljače, Dnevni boravak se provodi na novoj adresi i to u središtu Belišća, u zgradi kod Gradskog nogometnog stadiona. Radno vrijeme je svakog radnog dana od 9 do 13 te od 15 do 19 sati, a voditeljice aktivnosti su Ivkica Pavlović, Marinela Jurković i Branka Pavlović. Danas u prijepodnevnim satima je dnevni boravak za starije osobe posjetio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, te u prigodnom druženje od starijih sugrađana doznao čime se bave, što ih muči, a što veseli.

Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Belišće kao partner na projektu (koji je, između ostaloga, s 30.000 financirao opremanje nove prostorije). U rad Dnevnog boravka je, putem svojih volontera, uključena i Matica umirovljenika grada Belišća.

Kako smo doznali od Pave Milekiće, predsjednika UUiSO, ovaj projekt predstavlja model izvaninstitucionalne skrbi o umirovljenicima i starijim osobama. Usmjeren je na poboljšanje života osoba starije životne dobi. Konkretno, to za Belišćane, korisnike Dnevnog boravka, znači da mogu sudjelovati u sportsko – rekreativnim aktivnostima, kreativnim radionicama, edukacijskim i informativnim aktivnostima te u provedbi kulturnih i zabavnih aktivnosti ili kombinaciji svega navedenoga.

 

FOTO: Tin Lacković

 

Pročitano 725 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Veljača 2018 18:22

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo