Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 17:10

Zlatni i dijamantni pir proslavilo 17 bračnih parova

 

 

Već tradicionalno se u Belišću uoči Valentinova organizira proslava zlatnog i dijamantnog pira za bračne parove s područja grada Belišća i prigradskih naselja. Tako je bilo i ove subote, 10. veljače, kada je gradonačelnik Belišća Dinko Burić bio domaćin svečanosti za 17 bračnih parova u Kazališnoj kavani Belišće. Gradonačelnik je na početku svečanosti pozdravio sve okupljene, čestitajući bračnim parovima ove iznimne obljetnice.

Kao u pravim svatovima, gostima je čestitala i belišćanska matičarka Vesna Pavošević, a blagoslov je podijelio fra Tomislav Vrsaljko iz župe sv. Josipa Radnika Belišće. Uz čestitke za tako vrijedne jubileje idu i darovi, a oni ni ove godine nisu izostali. Naime, svaki je bračni par dobio novčani poklon u iznosu od 300 kuna, a damama je gradonačelnik uručio i crvenu ružu. Nakon svečane večere i uručivanja poklona, uslijedila je svadbena torta koju su razrezali Anna i Josip Gostinski. Čast biti kumovima ovogodišnjim bračnim parovima pripala je Silviji i Željku Kifer. Program je vodio Denis Šimić, a za ugodnu glazbenu atmosferu bio je zadužen tamburaški sastav “Kočije” iz Narda. Sve su okupljene svojim nastupom razveselile i „Babe bez kočnica“.

Dijmantni pir – 65 godina braka, proslavili su Ana i Ivan Vučković, 60 godina braka obilježili su Nada i Mile Jelić te Kata i Adam Vuković, 55 godina braka slavili su Anna i Josip Gostinski, Anica i Ivo Krimer, Eva i Josip Vereš, Zora i Franjo Tropšek, Marija i Žiga Čovčić te Ana i Ivan Takač. Zlatni pir, odnosno 50 godina bračnog života, proslavili su Katica i Dragan Sučić, Anica i Franjo Goluska, Ankica i Mirko Jurina, Kata i Marjan Pavošević, Reza i Antun Vuković, Ana i Marko Talić, Nadežda i Branko Slačanac te Josipa i Fabijan Lacković.

 

FOTO: Tin Lacković

 

Pročitano 954 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Veljača 2018 10:10

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo