Subota, 27 Siječanj 2018 09:04

Priznanja najboljim sportašima u 2017. godini

 

Jučer su u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Belišća uručena priznanja najuspješnijim sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima u 2017. godini. Na svečanosti u Centru kulture Sigmund Romberg, sve sportaše je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, čestitavši im i zahvalivši na postignutim rezultatima koji su doprinijeli da Belišće protekle godine bude Europski grad sporta, a ove godine dio Europske regije sporta Slavonija i Baranja. Belišćanskim sportašima podršku i čestitku su došli pružiti i predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar, gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo, glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković i brojni drugi sportaši i sportski dužnosnici.

Svečanost, koju su glazbom uvaličali solisti i Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće, započela je projekcijom filma o Belišću kao Europskom gradu sporta autora Bojana Molnara, a zatim je uslijedila dodjela priznanja. Tako je priznanje uručeno Milanu Boriću iz Udruge športskih ribolovaca Podravac Bistrinci kao zaslužnom sportskom djelatniku, najboljim sportskim kolektivom je proglašeno Streljačko društvo Stjepan Petnjarić, najbolja sportašica je šahistica Ana Berke, a najbolji sportaš Marko Jelkić iz Kajak kluba Belišće. Perspektivnom mladom sportašicom odnosno nadom belišćanskog sporta je proglašena odbojkašica Sara Blažević, dok je u muškoj konkurenciji to priznanje pripalo košarkašu Nikoli Maraviću. Plaketa Športske zajednice Osječko – baranjske županije uručena je Josipu Kalemu iz Odbojkaškog kluba Belišće, dok je Zajednica športskih udruga grada Belišća plaketama nagradila Branka Kaptalana i dr. med. Zdenka Salaića. Jubilarna priznanja su uručena Kuglačkom klubu Željezničar Belišće za 60 godina postojanja, Šahovskom klubu Belišće za 65 godina te SD Stjepan Petnjarić, također za 65 godina uspješnog djelovanja.

U ime svih dobitnika priznanja zahvalio se Milan Borić, a kroz još jedan video film Bojana Molnara predstavljeni su svi gradovi i općine Europske regije sporta Slavonija i Baranja 2018. Svečanost je završena obraćanjem predsjednika ZŠU grada Belišća Milana Zamaklara, dodjelom zahvalnica svim sudionicima zabavno-sportske priredbe, zajedničkim fotografiranjem i druženjem uz prigodan domjenak.

 

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 856 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo