Srijeda, 11 Listopad 2017 08:56

Belišće nekada i danas

Jučer je (utorak, 10. listopada) u predvorju Gradske uprave grada Belišća otvorena izložba fotografija pod nazivom „Belišće – nekada i danas“. Na izložbi su se mogle vidjeti fotografije iz fundusa Muzeja „Belišće“ i članova Udruge za kulturu i umjetnost ZUM, Dubravka Maričić i Vlade Junga, s motivima Belišća nekada i danas. Organizatori izložbe su Muzej „Belišće“, Udruga ZUM i Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

O samoj ideji izložbe govorio je Tomislav Kuna, voditelj belišćanskog Muzeja, koji je pojasnio kako je do suradnje sa studentima Odjela za kulturologiju osječkog Sveučilišta, Enom Kaučić s 5. godine Kulturalnog menadžmenta i Nikolom Abramićem s 4. godine istog smjera Kulturologije, došlo zahvaljujući Bistrinčanki Marti Borić Cvenić, asistentici na navedenom fakutetu, a trudom članova udruge ZUM zamisao je realizirana – Maričić i Jung su na primjeru fotografija iz prošlosti fotografirali kako ta mjesta danas izgledaju, te se na izložbi može vidjeti upravo protok vremena i razvoj Belišća od nekadašnjeg industrijskog gradića u grad u kakvom danas živimo.

U ime gradonačelnika Dinka Burića, izložbu je otvorenom proglasila Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg. Izložba se u predvorju zgrade Gradske uprave može pogledati do ponedjeljka, a zatim će postav biti premješten u Kazališnu kavanu Belišće.

 

FOTO: Vladimir Vazdar

Pročitano 655 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo