Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 17:57

Održan 11. Festival bundeva

 

Udruga Zvono i Turistička zajednica grada Belišća i ove su godine organizirale Festival bundeva, veliku jesensku manifestaciju koja je započela u petak, 6. listopada, u kasnim poslijedpodnevnim satima u središtu Belišća, rezbarenjem bundeva te prigodnim glazbenim programom za koji je bio zadužen Juraj Jurlina. Iako je bilo dosta hladno, to nije omelo posjetitelje da se uključe u ovu aktivnost, izraze svoju kreativnost rezbareći bundeve, koje su potom postavljene na fontanu na belišćanskom trgu, uživaju u performansu art klauna iz Rijeke te kušaju juhu od bundeva i palačinke iz Palačinkarnice Zvona.

11. Festival bundeva je nastavljen u subotu, 7. listopada, sajmom na Trgu Ante Starčevića u Belišću, na kojem je sudjelovalo pedesetak izlagača, koji su posjetiteljima prezentirali domaće proizvode – hranu i piće, zimnicu, pića i slastice od bundeve, bučina ulja, ljekovitog i začinskog bilja, prirodnu kozmetiku te ostale proizvode od prirodnih materijala i svega drugoga povezanog s očuvanjem tradicije i tradicijskeih zanata. Bili su ondje i ulični svirači iz Glazbene škole Valpovo – Belišće, Kafić na otvorenom, djeca su mogla crtati jesenske motive, jahati na poniju, voziti se eko – vrtuljkom, kušati kruh s plotne, te delicije Kotličara i drugih koji su se potrudili pripremiti domaća jela.

Festival bundeva se organizira u svrhu promoviranja socijalnog poduzetništva, kućne radinosti, održivog razvoja i socijalne kohezije.

 

FOTO: Tin Lacković

 

 

 

 

Pročitano 831 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 19:05

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo