Subota, 23 Rujan 2017 18:47

Dan sporta i razonode na Odmorištu Drava

 

 

U sklopu obilježavanja 3. Europskog tjedna sporta, koji traje od 23. do 30. rujna i čiji je slogan #BEACTIVE te proslave titule Belišće – Europski grad sporta 2017. godine, Udruga športskih ribolovaca Podravac Bistrinci je danas (23. rujna), u suradnji s Gradom Belišćem i Zajednicom športskih udurga grada Belišća, organizirala Dan sporta i razonode.

Raznolike sportske aktivnosti počele su već od jutra i to Memorijalom Dragana Fumića, društvenim netjecanjem u lovu ribe udicom na plovak, koji se već tradicionalno organizira u spomen na pokojnog Dragana Fumića, dugogodišnjem predsjednika i zaslužnog člana UŠR Podravac Bistrinci. Ovogodišnji Memorijal je održan na Staroj Dravi, a sudjelovalo je dvadesetak natjecatelja.

Većina događanja je bila na Odmorištu Drava u Bistrincima, gdje su se sudionici – i to ne samo bistrinački ribiči, nego i mnogi rekreativci te članovi Matice umirovljenika grada Belišća, natjecali u utrci motornim čamcima te belotu i pikadu.

U skladu s nazivom – Dan sporta i razonode, rezultati nisu bili najvažniji, no svejedno su najuspješnijima uručene nagrade. Na Memorijalu Dragana Fumića, odnosno društvenom natjecanju u lovu ribe udicom na plovak, najuspješniji je bio Josip Rakmić, drugo je mjesto pripalo Damiru Pavokoviću, a treće Adamu Ilešu. U utrci motornim čamcima, najbrži je bio Josip Kalem, slijedio ga je Zvonko Puhalo, dok je treći bio Ivica Anić. Posebna nagrada je u ovoj kategoriji uručena najmlađem sudioniku Luki Rajkoviću. Što se pikada tiče, najbolja je bila Ivana Fumić, drugi je bio Ivan Perhod, a treća Monika Đurković, dok su u kartanju belota prvo mjesto osvojili Slavko Pavin i Josip Abramić, drugo je mjesto pripalo Ivici Mirtoviću i Ivanu Kupanovcu, a treće Stanku Bašiću i Josipu Leki. Treba spomenuti i da su se pozivu na Dan sporta i razonode odazvali i članovi Nogometnog kluba Croatia Veliškovci, no kako nisu imali supranika u igranju nogometa na pijesku, i njima je uručena nagrada i priznanje. Posebna priznanja su također uručena Matici umirovljenika grada Belišća te grupi Babuške, čije su se članice i ovoga puta potrudile da nitko ne ostane gladan – na Odmorištu Drava su se i ovog prvog jesenskog prijepodneva mogle kušati langošice, bilo je tu i kobasica, graha pa čak i kolača.

Uz budno oko Milana Borića, predsjednika UŠR Podravac, te Radeta Bagarića, povjerenika za razvoj prigradskog naselja Bistrinci, koji su se brinuli da sve prođe u redu, Danu sporta i razonode se priključio i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, koji je s njima podijelio nagrade, uz zahvalu ne samo organizatorima, nego i svim sudionicima, što su i ovom manifestacijom pokazali da s pravom nosimo titulu Europski grad sporta.

Također, Dan sporta i razonode jedna je od aktivnosti s kojima Udruga športskih ribolovaca Podravac Bistrinci obilježava 50 godina uspješnog postojanja i djelovanja.

 

 

Pročitano 868 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 23 Rujan 2017 18:52

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo