Četvrtak, 14 Rujan 2017 17:21

Pekmezijadom u Belišćansku zlatnu jesen

 

Sutra, u petak, 15. rujna, u 9 sati započinje još jedna velika manifestacija naše turističke zajednice – Belišćanska zlatna jesen. Nakon otvorenja, u Pekmez ulici kod obnovljene zgrade industrijske baštine održat će se tradicionalna Pekmezijada. Događanja se poslijepodne sele na lijevu obalu Drave. Ondje će u Ribičkom domu u 16 sati biti otvorenje 5. Belišćanskih ribičkih priča. Sutrašnja događanja završavaju predstavom Ufuraj se i pukni, Kera! u izvođenju Amaterskog kazališta Belišće u Centru za kulturu Sigmund Romberg u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Belišćanska zlatna jesen se nastavlja u subotu, 16. rujna. U 10:30 sati je najavljeno otvorenje Međunarodne likovne kolonije Panon Belišće 2017. na kojoj će sudjelovati članovi Likovne udruge Bel – art i likovni umjetnici iz Srbije i Mađarske. U 16 sati, na Trgu Ante Starčevića u Belišću, počinje 3. državno natjecanje u kuhanju čobanca, na kojem sudjeluju natjecatelji iz cijele Republike Hrvatske. Ondje će biti i prigodan gospodarski sajam, a u zabavnom dijelu programa sudjeluju TS Ravnica, Stjepan Jeršek Štef, MPD BelAmi Belišće, MPD Bocanjevački pajdaši Bocanjevci, ŽVS KUD-a Šokadija Bocanjevci i mješovita pjevačka skupina KUD-a A.E. Miroljub Veliškovci, Gat i Tiborjanci, a kroz program će posjetitelje voditi Denis Šimić.

Od 10 sati, u nedjelju, 17. rujna, je najavljen nastavak Međunarodne likovne kolonije Panon Belišće 2017. U 17 sati kreće mimohod kulturno – umjetničkih društava, svečanih zaprega i jahača, a u 18 sati, na Trgu Ante Starčevića započinje Smotra folklora u kojoj sudjeluju KUD Šokadija Bocanjevci, HAKUD Branko Herceg Erdut, HPD Ferdo Rusan Virje, KUD Baranja Pečuh (Mađarska), KUD Kuševac, KUD Berislavić Novi Grad, KUD Tomislav Županja, HKUD Valpovo 1905., KUD Bizovac, te KUD A.E. Miroljub Veliškovci, Gat i Tiborjanci, dok će voditelj programa biti Branko Uvodić.

Pročitano 766 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo