Srijeda, 13 Rujan 2017 19:16

Za srednjoškolce besplatno, studenti plaćaju 350 kuna

 

Na incijativu gradonačelnika grada Belišća, nakon održanih razgovora i pregovora s predstavnicima tvrtke Panturist d.d., postignut je dogovor između Grada Belišća i te prijevozničke tvrtke u svezi prijevoza srednjoškolaca i studenata s područja grada Belišća te učenička mjesečna karta i ove školske godine biti besplatna, dok će je studenti i dalje plaćati 350 kuna mjesečno, a Grad Belišće će pokriti razliku cijene.

Naime, tvrtka Panturist d.d. je, nakon dobivanja novog stranog vlasnika, Gradu Belišću podigla cijenu sufinanciranja učeničkih prijevoznih karata za 290% mjesečno i taj trošak sufinanciranja prebacila na leđa roditelja učenika i Grada Belišća, pri čemu u taj iznos uopće nije uključeno sufinanciranje prijevoza studenata. Stoga su iz Grada Belišća poručili kako pokušavaju riješiti nastalu situaciju te se ulažu maksimalni napori kako bi se uz realan iznos sufinanciranja, uz Vladu RH i Osječko-baranjsku županiju, osigurao besplatan prijevoz srednjoškolaca i subvencionirani prijevoz studenata s područja Grada Belišća.

Zatim je u petak, 8. rujna, na inicijativu gradonačelnika Dinka Burića, u Gradu Belišću održan sastanak predstavnika Panturista d.d. i gradonačelnika sa. Zaključak održanog sastanka bio je, u najkraćem mogućem roku, učiniti sve u svrhu iznalaženja zajedničkog rješenja za osiguravanje i nadalje besplatnog prijevoza za srednjoškolce i subvencioniranog prijevoza za studente s područja Grada Belišća. Stav je Gradske uprave grada Belišća bio – gdje ima volje, ima i načina.

I danas je stigla potvrda da je, zahvaljujući vodstvu Belišća, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, za sve srednjoškolce i studente, uz sufinanciranje Grada Belišća, pod nepromijenjenim uvjetima, prijevoz ostao besplatan odnosno subvencioniran za studente.

Dakle, kao i do sada, Grad Belišće će subvencionirati učeničke mjesečne karte za redovne učenike srednjih škola, za koje je mjesečna autobusna karta besplatna dok redovni studenti i nadalje mjesečnu kartu plaćaju 350 kuna, a preostali iznos cijene karte prijevozniku će podmiriti Grad Belišće. Učenici srednjih škola i studenti već sada mogu podići svoje karte na blagajnama Panturista d.d.

Pročitano 1040 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo