Utorak, 12 Rujan 2017 09:44

Apelu osječke bolnice odazvalo se više od 100 darivatelja

 

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, organiziralo je u petak, 8. rujna, akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Belišću. No, iako je to bila redovna akcija, iz osječke bolnice je stigao apel u kojem je naglašeno kako su zalihe krvi i krvnih pripravaka na minimumu te je hitno potrebno da krv daruje što veći broj osoba.

Među prvima koji su podijelili ovaj apel bio je Milan Strahinec, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Gorica Valpovačka i tajnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bocanjevci te se na ovu akciju darivanja krvi odazvao veći broj njegovih sumještana nego je to inače.

No, ni Belišćani ni stanovnici drugih mjeta nisu se oglušili na ovaj apel, te je akciji pristupilo 117 darivatelja, što je 20-ak osoba više nego inače. Nakon liječničkog pregleda odbijeno je 8 osoba, što znači da je ukupno prikupljeno 109 doza, a došla su i četiri nova darivatelja.
Istog je dana organizirana redovita akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Petrijevcima. Akciji u Petrijevcima je pristupilo 18 darivatelja, od čega su 2 osobe odbijene nakon liječničkog pregleda, te je ukupno prikupljeno 16 doza, a bio je i jedan novi darivatelj.

 

Pročitano 460 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Rujan 2017 09:47

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo