Subota, 15 Srpanj 2017 08:28

Valpovčani pobjednici prvog challengera u Belišću

 

Popularne sportsko - zabavne igre za sve generacije City Games krenule su na svoju osmu uzastopnu turneju, a jučer su po prvi put gostovale u Belišću. Natjecanje "Igre na vodi Belišće 2017" počele su jučer u 19 sati na belišćanskom bazenu, a za organizaciju su bili zaduženi Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i agencija Adria events iz Rijeke. Dobrodošlicu u Belišće, Europski grad sporta u 2017. godini, svim natjecateljima i posjetiteljima poželio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je Igre na vodi, odnosno prvi challenger City gamesa u Belišću proglasio otvorenim.

Posjetitelji su mogli vidjeti nadmetanje 6 ekipa u napetim i zabavnim disciplinama poput vodene košarke, letećeg vaterpola i vesla, u kojima smijeha i adrenalina nije nedostajalo. No, vještine natjecatelja su se bodovale, te je na prvom mjestu završila ekipa Valpova, drugi su bili domaćini iz Belišća, treće je mjesto pripalo Legama s Kopike, četvrto ekipi osječkog Sveučilišta, peto ekipi iz Harkanja, dok su na šestom mjestu završili natjecatelji iz Bizovca.

Najbolju ekipu očekuje nastup u hrvatskom finalu u Viru 10. kolovoza, gdje će se nadmetati s pobjednicima ostalih "challengera": Belišće je prvi hrvatski "challenger", slijede Šibenik, Okrug, Malinska i Zubovići. Veliko međunarodno finale na rasporedu je 2. rujna u Biogradu na Moru.

Osim Igara na vodi, jučerašnja večer je donijela drugu Filmsku večer s Muzejom. Projekcija je održana na platou između novog krila Muzeja i Turističke zajednice.

Današnje prijepodne je  rezervirano za aktivnosti Muzeja „Belišće”, Likovne udruge „Bel-art“, Udruge za kulturu i umjetnost „ZUM” i Turističke zajednice grada Belišća, koje organiziraju likovnu i kiparsku restauratorsku koloniju i radionicu na lokaciji između novog krila Muzeja i Turističke zajednice, na ciglenoj površini. Početak radova očekuje se oko 8 sati, a službeno otvorenje je u 10 sati.

Danas u poslijepodnevnim satima, Lovačko društvo „Vepar“ Belišće organizira tradicionalnu čobanijadu u Lovačkom domu u Tiborjancima s početkom u 17 sati, dok će od 20 sati, u Kazališnoj kavani Belišće, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće sa solistima prirediti plesnu večer. Na taj način nastavlja se duga tradicija plesnih večeri na terasi Kazališta koja traje još od samih početaka ove kulturne ustanove. Danas imamo priliku uživati u novom i prekrasnom prostoru Centra za kulturu Sigmund Romberg koji je glavni nositelj kulturnih zbivanja u našem gradu.

 

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 1783 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo