Petak, 14 Srpanj 2017 11:27

Igre na vodi - City games u Belišću!

 

 

Popularne sportsko - zabavne igre za sve generacije City Games krenule su na svoju osmu uzastopnu turneju, a danas (14. srpnja) po prvi put gostuju u Belišću.

-Iznimna nam je čast i zadovoljstvo napokon doći u Slavoniju, to nam je već dugo bila velika želja. Drago nam je da dolazimo upravo u Belišće, ovogodišnji Europski grad sporta u Hrvatskoj, jer je i jedan od ciljeva ovog projekta promocija sporta i zdravog načina života, rekao je autor projekta Miroslav Krzyk.

Natjecanje "Igre na vodi Belišće 2017" koje će se održati na gradskom bazenu u Belišću s početkom u 19 sati organiziraju Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i agencija Adria events iz Rijeke, a ulaz je besplatan.

Posjetitelji mogu očekivati nadmetanje 6 ekipa u napetim i zabavnim disciplinama poput vodene košarke, letećeg vaterpola i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati. Ove godine natjecanje je međunarodnog karaktera, a sudjeluju ekipe iz Belišća, Valpova, Bizovca, Osijeka, Slavonskog Broda i Harkanja iz susjedne Mađarske. Uz igre pripremaju bogat sportski i zabavni program uz DJ-a i popularnog voditelja Davora Dretara Dreleta.

Najbolju ekipu očekuje nastup u hrvatskom finalu u Viru 10. kolovoza, gdje će se nadmetati s pobjednicima ostalih "challengera": Belišće je prvi hrvatski "challenger", slijede Šibenik (3. kolovoza), Okrug (4. kolovoza), Malinska (7. kolovoza) i Zubovići (Novalja, 8. kolovoza). Veliko međunarodno finale na rasporedu je 2. rujna u Biogradu na Moru.


Ne propustite priliku i dođite podržati svoje favorite u uzbudljivoj borbi za titulu najbolje City Games ekipe!

Kao i svake godine do sad, City Games nude obilje pozitivne energije, adrenalina i zabave te priliku za druženje svim generacijama. Osmišljene da kroz zabavu i sport približe hrvatsko kulturno bogatstvo domaćim i inozemnim posjetiteljima, prerasle su u ozbiljan međunarodni projekt s ciljem povezivanja gradova i zemalja sudionica. U brojkama je to 12 zemalja, 2000 natjecatelja, 70 000 posjetitelja te 10 milijuna gledatelja putem TV ekrana.

 

FOTO: Tomislav Nakić Alfirević, Martina Salov, Ivana Kaurloto

 

Pročitano 1078 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Srpanj 2017 11:37

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo