Srijeda, 07 Lipanj 2017 13:39

Mali Olimpijci u Velikoj vijećnici

 

 

 

Danas je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković u Velikoj vijećnici ugostila polaznike Dječjeg vrtića Maslačak i njihove odgojiteljice povodom nastupa i ostvarene pobjede na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, koji je održan u svibnju u Belišću. Na prijemu su bili  polaznici starije vrtićke skupine Zvjezdice i mješovite skupine poludnevnog programa Kikići sa svojim odgojiteljicama te ravnateljem vrtića Zdenkom Glasovcem, a ondje je male Olimpijce pozdravio i Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća.

Ljerka Vučković je i u ime gradonačelnika Belišća Dinka Burića čestitala malim sportašima te naglasila kako je upravo Dječji vrtić Maslačak izvor odnosno početak priče o Belišću kao Europskom gradu sporta.

-Sve počinje u vrtiću, gdje odgojiteljice i ravnatelj brinu da djeca dobiju odgoj i obrazovanje i adekvatne sadržaje vezane uz sport, a samim time i uz zdravlje. Ovo je 12. put da naš vrtić sudjeluje u Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, u toj velikoj manifestaciji koja potiče sport među najmlađima, potiče ideju olimpizma i fair playa, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, zahvalivši još jednom svima koji su bili uključeni u 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, od Hrvatskog olimpijskog odbora, preko Osječko – baranjske županije, pa sve do Zajednice športskih udruga grada Belišća i svih volontera.

Na samom početku druženja su pogledali kratki video prikaz najzanimljivihjih trenutaka s Dječje Olimpijade, a potom se ravnatelj Dječjeg vrtića Maslačak Belišće, osvrnuo na sportske rezultate malih Olimpijaca. Naime, Olimpijski festival dječjih vrtića je ove godine organiziran po 16. put, belišćanski vrtićarci u njemu sudjeluju unatrag 12 godina, a tri puta su bili i domaćini ove sportske manifestacije – 2006., 2013. i 2017. godine.

-Ove godine smo sudjelovali s 40 djece, 20 djevojčica i 20 dječaka iz sva tri objekta, dakle iz Belišća, Bizovca i Petrijevaca i natjecali se u svim disciplinama. Osvojili smo sedam medalja -  četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu i time postali ukupni pobjednici 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije. To je ujedno bila i čestitka nas vrtićaraca našem gradu Belišću povodom osvajanja titule Europskog grada sporta za 2017. godinu, poručio je ravnatelj Zdenko Glasovac.

Podsjetimo, u ovoj iznimnoj godini za grad Belišće i Zajednicu športskih udruga grada Belišća, kada svaki sportski susret i manifestaciju prati veliko priznanje Europskog grada sporta za 2017. godinu, 12. svibnja je Belišće bilo domaćin još jednog velikog sportskog događaja - 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, koji se održao na Gradskom stadionu Belišće, a na kojem je sudjelovalo više od 400 djece iz 11 vrtića iz naše županije. Mali Olimpijci, i djevojčice i dječaci, su se natjecali u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice iz mjesta u dalj, skoku u dalj s mjesta te u malom nogometu. U svakoj pojedinoj disciplini dodijeljena su zlatna, srebrna i brončana odličja, u malom nogometu najuspješnije djevojčice i dječaci dobili su i pehar, a ukupan pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije je bio Dječji vrtić Maslačak Belišće!

 

FOTO: Tin Lacković

 

Pročitano 1058 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 07 Lipanj 2017 14:18

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo