Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 14:43

Osvrt na jubilarne 40.-te Rombergove glazbene večeri


25. studenog 2016. zatvorene su jubilarne 40.-te Rombergove glazbene večeri u Centru za kulturu Sigmund Romberg.

Završni program ovogodišnjih Rombergovih večeri pod nazivom "Bijeli jorgovan" bio je poseban za posjetitelje, ali i soliste. Naime, nakon prekrasnih izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće, pod vodstvom Zvonimira Ivekovića, i brojnih vokalnih solista upriličena je i dodjela priznanja Valentini Gyerek, Kreši Čolakoviću i Davoru Novakoviću za njihov dugogodišnji amaterski rad. Ravnateljica Centra za kulturu, Silvija Kifer,i ovoga puta bila je u ulozi voditeljice programa.

Prisjetimo se, Rombergove glazbene večeri trajale su od 4. do 25. studenoga 2016. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće. Cjelokupni program izvodio se u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg s početkom u 20 sati.

Na samome otvorenju mnogobrojni posjetitelji uživali su u koncertu "Život moj" pjevačke Dive Radojke Šverko uz pratnju profesora Vladimira Babina.

Petak nakon velikog otvorenja uslijedio je program "Zlatni dečki električnih nota" zajednički koncert prvih naših "električnih" sastava. 18. studenoga održan je i onaj natjecateljski dio "Belišćanski superglas". I ove je godine kazališna dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Sedamnaest izvođača odmjerilo je pjevačke snage, a njihovu izvedbu ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Valentina Gyerek, profesorica glazbene kulture, Aleksandra Čeliković Cvidrak, magistra glazbene pedagogije i Marko Glavica, član pjevačkog zbora, zborovođa i gitarist grupe Jovalius band iz Valpova.

Žiri je proglasio tri najbolja izvođača natjecanja: prvo mjesto pripalo je Lukasu Kuiću koji je izveo zahtjevnu pjesmu Nocturno. Drugo mjesto zaslužile su Lucija Šimić i Lucija Stanić izvevši pjesmu Price tag uz pratnju gitare, dok je treće mjesto osvojila Karla Forjan s impresivnom izvedbom pjesme All by myself.
Osim stručnog žirija, svoj glas za Belišćanski superglas dala je i publika, točnije 191 posjetitelj. Srce publike bez premca je, svojim šarmom i fantastičnom izvedbom, osvojio duet dvije Lucije – Lucije Šimić i Lucije Stanić.

Izvođače je pratio Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom Zvonimira Ivekovića. Gosti programa bili su grupa “Revolucija” te mlada pjevačica zabavne glazbe Andrea Eli iz Osijeka. Voditeljsku ulogu preuzela je Tea Kozina.

Tijekom programa simbolično je obilježen i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i 25. obljetnicu od prestanka otpora hrvatskih branitelja u Vukovaru nakon tromjesečne opsade grada.

Što nas čeka sljedeće godine na 41. Rombergovim glazbenim večerima to ćemo još vidjeti, no kako kaže ravnateljica CK Sigmund Romberg , Silvija Kifer ove godine oduševljenje je bilo obostrano. Uživali su i posjetitelji, ali i svi sudionici programa.

Pročitano 999 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 14:50

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo