Dolores Andraković

Dolores Andraković

Petak, 14 Prosinac 2018 11:49

OBAVIJEST HIDROBEL d.o.o. BELIŠĆE

 

HIDROBEL d.o.o. Belišće kao isporučitelj vodne usluge na području grada Belišća i prigradskih naselja kao i općine Marijanci, obavještava korisnike da zbog najavljenih izrazito niskih temperatura u narednim danima, postoji mogućnost da, ako nisu dovoljno zaštitili vodovodnu instalaciju, dođe do smrzavanja.

Sukladno navedenom, Hidrobel d.o.o. Belišće moli korisnike cijelog navedenog uslužnog područja da provjere ispravnost zaštite vodovodne instalacije u vodomjernim oknima, prvenstveno poklopca na oknu, te ako je potrebno dopunski zaštite vodomjer, ventile i cijevi te tako spriječe eventualno smrzavanje i pucanje.

Budući se troškovi na popravku i izmjeni smrznutih dijelova instalacije u vodomjernom oknu naplaćuju od korisnika. Mole se korisnici da postupe prema ovoj obavijesti.

Za sve dodatne obavijesti možete se obratiti u HIDROBEL d.o.o. Belišće.

  

 

Četvrtak, 13 Prosinac 2018 12:43

"NEK SVUD LJUBAV SJA"

Dječji vrtić Maslačak Belišće prigodom blagdana Božića priprema javni program pod nazivom NEK SVUD LJUBAV SJA.

Program će se izvesti u PONEDJELJAK, 17.12.2018. godine, u CENTRU ZA KULTURU SIGMUND ROMBERG BELIŠĆE, s početkom u 18,00 sati.

U programu sudjeluju polaznici:
 srednje (mlađe) vrtićke skupine - LOPTICE
 srednje (starije) vrtićke skupine - SOVICE
 mješovite vrtićke skupine - poludnevni program - KIKIĆI
 mješovite vrtićke skupine - cjelodnevni program - PČELICE i
 starije vrtićke skupine – JABUČICE.

Na kraju programa djeci navedenih odgojnih skupina bit će podijeljeni prigodi pokloni koje je osigurao grad Belišće.

 

Ravnatelj DV Maslačak Belišće: Zdenko Glasovac

 

12. prosinca u Velikoj vijećnici Grada Belišća održano je besplatno edukativno predavanje namijenjeno poduzetnicima i svim zainteresiranima o aktualnim izmjenama Zakona i poreznih propisa za 2019. godinu, a u organizaciji Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. i Lokalne razvojne agencije Grada Belišća d.o.o.

U ime organizatora predavanja, na samom početku, sudionike je pozdravio Mario Marolin, direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća.
Predavačica je bila vlasnica knjigovodstvenog servisa i savjetnica za knjigovodstvene poslove, Aleksandra Kušić.

Aleksandra Kušić govorila je o izmjenama vezanim za prigodne isplate u prosincu, godišnjem obračunu poreza na dohodak, izmjenama i dopunama Zakona i fiskalizaciji te drugim temama s pozicije iskusne knjigovodstvene stručnjakinje, a zainteresiranima je odgovarala na pitanja vezana za praktično provođenje nekih zakonskih odredbi.

Provedbom ovog seminara, Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. zaključio je ovogodišnji program edukativnih predavanja kojima pomaže poduzetnicima u jačanju kapaciteta i efikasnosti.

Četvrtak, 13 Prosinac 2018 12:38

PODJELA BOŽIĆNIH PAKETIĆA

Povodom božićnih blagdana Grad Belišće je već tradicionalno i ove godine za najmlađe stanovnike Belišća i prigradskih naselja pripremio božićno iznenađenje.

Djed Božićnjak posjetit će djecu i darivati prigodnim slatkim poklon paketima i to prema sljedećem rasporedu:


Subota 15.12.2018. godine

9:30 sati Gorica Valpovačka
10:15 sati Bocanjevci
11:00 sati Vinogradci
11:45 sati Romsko naselje u Bistrincima (Ulica Marka Oreškovića)
12:30 sati Bistrinci (NK „Podravac“)
13:30 sati Gat (Društveni dom)
14:15 sati Veliškovci
15:00 sati Tiborjanci
15:45 sati Kitišanci


Nedjelja 23.12.2018.

Trg Ante Starčevića u Belišću
17 sati dolazak Djeda Božićnjaka

 

 

Četvrtak, 13 Prosinac 2018 12:37

Kreativna radionica u vrtiću

Dugogodišnja suradnja između Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i Dječjeg vrtića Maslačak pokazuje se tijekom čitave godine na različite načine. Ponekad vrtićarci dođu u knjižnicu kako bi pogledali neku izložbu ili crtani film, ponekad dođu kako bi se upoznali s lijepim slikovnicama i knjigama namijenjenim za njihov uzrast, a ponekad im knjižničarke održe i radionicu.

Tako je u srijedu, 12.prosinca 2018. godine knjižničarka Jasna Andrišić otišla u njihov vrtić i pokazala mješovitoj skupini Kikići kako se može napraviti Orašar i dvije vrste slatkih štapića.

Uz njenu pomoć i pomoć njihove odgajateljice Dragice Jančikić, svi Kikići napravili su Orašara od rolica toaletnog papira kojeg su obukli u filcano odijelo te ukrasili različitim trakicama i vatom. Slatke štapiće radili su od čupave žice i perlica, a za kraj su svi zajedno otpjevali i otplesali jednu božićnu pjesmu.

Bilo je to jedno lijepo i kreativno druženje.

Utorak, 11 Prosinac 2018 12:25

TEHNICOOLUM

 

 

7. i 8. prosinca na prostoru sajamskog prostora "Pampas" u Osijeku održan je sajam tehničke kulture - Tehnicoolum.

Svrha sajma bila je usmjeriti interes djece i mladih prema području tehničke kulture i STEM zanimanjima. Svaki se posjetitelj, bez obzira na godine, mogao prijaviti na jednu od mnogih radionica održanih pod stručnim vodstvom i u ugodnoj atmosferi.

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće na sajmu je, u suradnji s mentorima Marijanom Antolovićem i Tomislavom Kudeljnjakom te uz pomoć starijih polaznika radionica u ulozi volontera, održavala radionice izrade bedževa. Za izradu bedža bilo je potrebno samo nekoliko minuta vremena i malo dobre volje kako bi se savladala vještina korištenja lemilice i ostalog ručnog alata. Kroz radionicu prošlo je više od 200 posjetitelja koji su izradili bedž.

Sudionici:

Marijan Antolović
Tomislav Kudeljnjak
Dragan Francuz
Ivana Francuz
Lucian Vranković
Rita Rittgasser
Sonja Blažević
Dorijan Polanc
Luka Funtak
Domagoj Plečić
Mislav Plečić

 

Utorak, 11 Prosinac 2018 12:22

OBAVIJEST SANITACIJE O DERATIZACIJI

 

 

Obavještavamo građane grada Belišća da će djelatnici Sanitacije Osijek d. d. provoditi sustavnu deratizaciju na području grada Belišća i prigradskih naselja.

Deratizacija će se provoditi u vremenu od 11- 21. prosinca 2018.godine.

Tretman će se obavljati preparatorn BROMOTRID (Broiradialon-0,05g/kg aktivne tvari).

Antidot je VITAMIN K 1.

 

Utorak, 11 Prosinac 2018 12:12

“Božić u kazalištu”

 

 

Amatersko kazalište Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg i ove godine pripremili su božićni program koji će belišćansko kazalište ispuniti božićnom čarolijom.

“Božić u kazalištu” glazbeno-scenski je program za djecu koji će za sve ljude dobre volje izvesti Zabavni orkestar i solisti Amaterskog kazališta Belišće, Dječja dramska skupina Amaterskog kazališta, kao i neizostavan glavni lik svake božićne priče - Djed Božićnjak.

Prvi program, u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine, s početkom u 18 sati namijenjen je svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebno onim najmlađima, dok se istog dana u 20 sati, prema tradiciji, održava božićni program za članove Amaterskog kazališta Belišće. Programi se održavaju u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, a ulaz je slobodan.

Očekuje vas puno pozitivne blagdanske atmosfere, prekrasnih melodija i priča.

Dođite i osjetite duh Božića u kazalištu!

 

 

Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 11:13

Udruga PUKS u novim aktivnostima

 

 
 
Prošli mjesec je bio vrlo aktivan za udrugu PUKS - Podrškla u kriznim situacijama. U Maloj vijećnici održana je druga radionica Pozitivnog četvrtka na kojoj je bilo riječi o optimizmu i pesimizmu. Sudionici radionice imali su prilike istražiti vlastiti pogled na svijet te proučiti mehanizme koji utječu na odluku o tome je li „čaša polu puna ili polu prazna.“
 
Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama organiziralo je predavanje i edukaciju za stručne suradnike među kojima je i naša Udruga. Edukaciju je održala prof.dr. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za djecu i mlade Grada Zagreba, s temama „Manipulacija djecom i sustavom u visoko konfliktnim razvodima – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje“  i   „Privrženost, roditeljstvo i obiteljska dinamika“.  Na edukaciji je sudjelovala članica Udruge, psihologinja Marija Mandić.
 
Predsjednica Udruge Vanesa Šerić, 26.studenoga u Orahovici, prezentirala je rad udruge PUKS i projekt „Podrška u zajednici“ kao primjer dobre prakse u organizaciji Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Putokaz“ iz Orahovice. Ovo je već drugo gostujuće predavanje u Orahovici u suradnji s udrugom „Putokaz“.
 
Udruga PUKS - Podrška u kriznim situacijama započela je i s novim aktivnostima namjenjenim učenicima 3. i 4. razreda OŠ. Program pod nazivom „Sedam navika sretne djece“ provodit će se tijekom cijele školske godine. Na program se prijavilo 103 učenika koji kroz zanimljive likove i priče, uče o univerzalnim vrijednostima stvarajući pozitivnu sliku o sebi, drugima i stječu vještine neophodne za život u suvremenom društvu. Program je sastavljen prema knjizi autora Sean-a Covey-a, a dio je školskog kurikuluma diljem svijeta. Aktivnost „Sedam navika sretne djece“ također je dio projekta „Podrška u zajednici“ sufinanciran od grada Belišća i Osječko - baranjske županije.
 
 
Predsjednica udruge univ.spec.theol. Vanesa Šerić

 

Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 11:04

OBAVIJEST O ISPORUCI VODE ZA 11.12.2018.

 

Iz tvrtke HIDROBEL d.o.o. obavještavaju građane i poslovne korisnike koje obuhvaća područje grada Belišća, prigradskih naselja i općine Marijanci da će se dana 11.12.2018. godine (utorak) u vremenu od 8-12 sati opskrbljivati sa vodotornja te neće biti isporuke tehnološke vode zbog remontnih radova energetskih postrojenja tvrtke DS Smith Croatia Belišće d.o.o.. Pritisak vode će biti smanjen te može doći do kraćih prekida u vodoopskrbi.

Iz HIDROBEL d.o.o. mole korisnike za razumijevanje!

 

Stranica 1 od 15
facebook logo

youtubelogo